Denna sida använder sig av kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder det. Läs mer om våra villkor.

Boka en demo

Mateo
Kostdata.

Matsedelsplanering

Mateos kalender ger er full koll på matsedeln samtidigt som planeringen går snabbt med Mateos mallar. Fokus har varit på att skapa ett användarvänligt planeringsverktyg med stor flexibilitet som passar både stora och små kunder.

Specialkost

Ett viktigt inslag i måltidsprocessen är att hantera specialkost i alla dess former. Mateo ger er full kontroll över allt från allergener och konsistens till önskemål som behöver kommuniceras vidare till köket.

Näringsberäkning

Recept, måltider, matsedlar och mallar — allt kan näringsberäknas i Mateo enligt Livsmedelsverkets senaste rekommendationer. Näringsvärden kan beräknas på valfri tidsperiod med överskådliga grafer.

Uppföljning & Analys

Allt som händer i Mateo går även att följa upp. Klimatpåverkan, svinn, fakturaunderlag, beställningslistor och mycket mer. Skräddarsydda rapporter med eget dataurval ger er också möjlighet att bygga egna grafer och rapporter på ett enkelt vis direkt i kostdatasystemet.

Kostnad & Budget

Det är viktigt att ha koll på verksamheten. Mateo hjälper till att analysera allt från pris per portion, svinn till leverantörskostnader. Det är enkelt att följa upp i alla steg i processen - recept, måltider, matsedelsplaneringen såväl som inköp.

Klimatpåverkan

Mateo hjälper er att hitta klimatavtrycket på alla nivåer, från planering och produktion till uppföljning. Med integration till RISE finns den senaste klimatdatan tillgänglig direkt i kostdatasystemet.

Matsedelsplanering

Planera måltider på detaljnivå med Mateos kalender. Här kan ni lägga till och ta bort komponenter på dagar eller valda intervall. Kalendern har även ”drag och släpp”- teknik för att smidigt byta ut, flytta och kopiera maträtter.

Skapa färdiga mallar för att snabba upp arbetsflödet och minska upprepningar. Dessa går att applicera på önskade datum eller veckodagar. Kalendern innehåller en detaljvy där ni får information och kan enkelt beräkna bland annat näringsvärden, klimatpåverkan, priser och ingredienser.

Beställning & Produktion

Specialkost är vanligt förekommande och i Mateo finns det stor flexibilitet vid beställning. Ange allergener, meddelanden till köket, konsistensalternativ och mycket mer. Det går även att skapa upp profiler som innehåller förinställda uppgifter med antal portioner och preferenser som automatiskt genererar beställningar under aktiva perioder.

Produktionen läser in beställningarna, redigerar dem och lägger till nya. Få en överblick på kommande beställningar med kalendern och se vad som behöver göras. Vid produktion går det lätt att ta ut en sammanställning med vad som ska göras samt skriva ut anpassade etiketter.

Livsmedel & Artiklar

Livsmedelsregistret är alltid uppdaterade med de senaste uppgifterna från Dabas och Livsmedelsverket. Dessa kopplas automatiskt till RI.SE klimatdatabas för Livsmedel och du får smidigt tillgång till uppgifter som exempelvis koldioxidutsläpp och ursprung direkt i kostdataprogrammet.

Importera prislistor och få tillgång till artiklar, leverantörer och upphandlade priser. Artiklarna kopplas till livsmedel för att automatiskt uppdatera recept, beställningar och planeringar med de senaste uppgifterna.

Rapporter & Statistik

Mateo har ett flertal rapporter för uppföljning och statistik. Exempelvis klimatpåverkan, svinn över tid och produktionssammanställning. Kostdatasystemet erbjuder även en anpassningsbar rapport där användaren kan välja vilken data som ska hämtas ut och skapa fördefinierade val. Möjlighet till snabbutskrift av statistik och information finns även tillgängligt i alla delar av systemet, exempelvis i ett inköpsunderlag eller recept. I Mateo behöver du inte vänta på att en rapport ska bli färdiga då den skapas i bakgrunden. Detta gör att du kan fortsätta arbeta och spara tid - när den är färdig får ett meddelande. Rapporten kan sedan laddas ned i en rad olika filformat såväl som presenteras visuellt med grafer direkt i Mateo.

 • Klimatpåverkan
 • Svinn
 • Fakturaunderlag
 • Tillagningslistor
 • Anpassningsbara rapporter
 • Inköpslistor
 • Beställningslistor
 • ... och fler

Inköp

I Mateo är skapandet och hanteringen av inköp utformat för att effektivisera och säkerställa processen av inköp genom uträknade lagersaldon och automatisering. Det går smidigt att skapa inköpslistor både manuellt och med import från produktionslistan med beställningar. Här är en tydlig översikt av artiklar och priser, samt hur mycket som behövs beställas baserat på innehavande lager. Ta enkelt ut inköpsunderlag för respektive leverantör och beställ varorna genom en rad olika metoder.

Recept & Maträtter

Skapa detaljerade recept som ligger till grund för komponenterna i menyn. Ange tillagningsanvisningar för kök, gruppera recept för bättre översikt och applicera märkningar (exempelvis nyckelmärkt). Det är enkelt att beräkna och se detaljerad information om klimatpåverkan, näringsvärden och rekommenderat dagligt intag (RDI). Mateo ger hjälpsamma tips och återkopplingar när brister behöver åtgärdas, exempelvis när en viktenhet saknas. Här går det även snabbt att länka mellan livsmedel och artiklar.

Etiketter

Skapa unika etikettmallar i valfritt format. Dra och släpp objekt vart som helst i mallen och anpassa texter efter önskad stil och storlek. Dra enkelt in information som ska presenteras så som innehållsförteckningar, datum, måltider med mera. Mateo erbjuder ett flexibelt system för etiketter så att verksamheten kan presentera den information som önskas. Vid utskrift av etikett välj önskad mall och information appliceras automatiskt.

 • Skalbara objekt
 • Redigerbar text
 • Datumväljare
 • Länkad data
 • Textstorlekar
 • Textstilar
 • Dra och släpp
 • ... och mer

Administration

Mateo går att anpassa på många sätt för att reflektera hur verksamheten bedrivs. Därför finns det för att förenkla och utöka systemet under administrationsdelen. Här skapas bland annat distrikt med information så som måltidstyper, avdelningar och kopplingar. Importera prisfiler och klimatregister och få en översikt över status och tidigare importerade filer.

Mateo är ett flexibelt kostdatasystem som kan anpassas till olika organisationers struktur. Roller skapas genom att på detaljnivå ange vilka rättigheter i systemet som ska ingå - att läsa, skriva eller neka. På så vis kan varje användare få en unik roll som är skräddarsydd för sitt arbetsområde.

Mateo Go

App för matlådebeställning.

Mateo Go är en app för matlådebeställning som finns att ladda ned både till Android och iOS. Den kan användas exempelvis i hemtjänsten för att beställa veckovis eller beställa måltider individuellt per dag. Det finns möjlighet att logga in som kund (brukare) eller vårdtagare och hantera flera kunder på en gång. Det är lätt att hantera specialkosten och all information följer med som beställningsunderlag in i Mateo Kostdata.

Boka ett digitalt
möte med oss.